Áfonyás, vaníliapudingos muffin

Elkészítés módja
1. A lisztet a pudingporral, a sütőporral és a szódabikarbónával összeforgatjuk. Az áfonyát óvatosan belekeverjük. (Ha fagyasztott gyümölcsöt használunk, akkor azt felengedjük, lecsöpögtetjük és így keverjük a masszába.)
2. A tojást a cukorral jól kikeverjük, majd először az olajjal, azután a vaníliás joghurttal keverjük tovább. Az előzőekkel összedolgozzuk.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit olajjal kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük, és a masszával félig megtöltjük. Mindegyikre 1-1 kiskanálnyi vaníliapudingot rakunk. A maradék masszával befedjük.
4. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.