Boros-csokoládés muffin

Elkészítés módja
1. A puha (szobahőmérsékletű) vajat a cukor felével és a sóval habosra keverjük, majd egyenként belekeverjük a tojások sárgáját. A tojásfehérjét habbá verjük, a vége felé a maradék cukrot is beleszórjuk.
2. A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, az őrölt fahéjjal és a durvára reszelt étcsokoládéval összeforgatjuk. A lehűtött forralt bort apránként a cukros tojássárgájához öntjük, majd a lisztes keveréket is beledolgozzuk. Végül a tojáshabot finoman, nehogy összetörjük, a masszába forgatjuk.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit margarinnal kikenjük és liszttel behintjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük, és a masszával háromnegyedükig megtöltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.