Nutellás, csokimázas muffin
Elkészítés módja
1. A mogyorót egy serpenyőben szárazon (zsiradék nélkül) aranybarnára, illatosra pirítjuk, ha kihűlt, dió- vagy kávédarálóban finomra őröljük. A liszttel, a kakaóval és a sütőporral összeforgatjuk.
2. A tojást a cukorral habosra verjük, ez elektromos habverővel 4 perc, majd a puha (szobahőmérsékletű) vajat (margarint), és a lágy (szobahőmérsékletű) mogyorókrémet keverjük hozzá. A mogyorós liszttel összedolgozzuk, a tejjel lazítjuk.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük. A nutellás masszával háromnegyedükig töltjük.
4. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 160 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.
5. A mázhoz valókat nem túl erős vízgőzre téve fölolvasztjuk, simára keverjük, hűlni hagyjuk, de mielőtt megdermedne, az ugyancsak kihűlt muffinokra locsoljuk, hogy ezeken szilárduljon meg.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.