Almás, csokoládés muffin

Elkészítés módja
1. A tojást a kétféle cukorral tálba töltjük, elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc alatt jó habosra keverjük. A puha (szoba hőmérsékletű) vajat hozzáadjuk, megsózzuk, a rummal ízesítjük.
2. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekbe keverjük. A csokoládét nagy lyukú reszelőn át ráreszeljük. Az almát meghámozzuk, 5-6 milliméteres kockákra vágjuk, a masszához adjuk, átkeverjük, hogy csokoládé is, alma is kerüljön mindenhová.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárral kibéleljük, és a masszával megtöltjük, tetejüket vizes kanállal kissé elsimítgatjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.