Mákos, almás muffin

Elkészítés módja
1. A mákot a liszttel, csipetnyi sóval és a sütőporral összeforgatjuk. Héjastól belereszeljük az almát, és hozzáadjuk a durvára vágott mogyorót is.
2. A tojássárgáját először a barna cukorral, majd a puha (szobahőmérsékletű) vajjal (margarinnal) keverjük habosra, a lisztes mákhoz adjuk. A kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük. Az almás, mákos masszát beletöltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.