Áfonyás, diós és áfonyás, tejfölös muffin
Elkészítés módja
1. Az áfonyás, diós muffinhoz a tojást a kétféle cukorral tálba töltjük, elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc alatt jó habosra keverjük. Az olajat apránként hozzáadva tovább habosítjuk, majd beleöntjük a tejszínt is.
2. A lisztet a sütőporral és a sóval öszeforgatjuk, a cukros masszához adjuk. Az áfonyát és a durvára vágott diót óvatosan belekeverjük. (Ha fagyasztott gyümölcsöt használunk, akkor azt felengedés nélkül keverjük a masszába.)
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárral kibéleljük, és a híg masszával háromnegyedükig megtöltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.
4. Az áfonyás, tejfölös muffinhoz a tojást a cukorral tálba töltjük, elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc alatt jó habosra keverjük. Az olajat apránként hozzáadva tovább habosítjuk, majd belekeverjük a tejfölt is.
5. Az áfonyát leöblítjük, leszárogatjuk. A lisztet a szódabikarbónával és a sütőporral összeforgatjuk, az áfonyával együtt az előzőekhez adjuk. (Ha fagyasztott gyümölcsöt használunk, akkor azt felengedés nélkül keverjük a masszába.)
6. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárral kibéleljük, és a híg masszával háromnegyedükig megtöltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.