Áfonyás, diós és áfonyás, tejfölös muffin

Áfonyás, diós és áfonyás, tejfölös muffin recept
Hozzávalók
az áfonyás- dióshoz:
•  1 tojás
•  15 dkg kristálycukor
•  1 csomag vaníliás cukor
•  1 dl olaj
•  1.75 dl főzőtejszín (esetleg tej)
•  25 dkg finomliszt
•  1 csomag sütőpor
•  csipet só
•  25 dkg áfonya (fagyasztott is lehet)
•  10 dkg durvára vágott dió
a forma kikenéséhez:
•  vaj vagy sütőmargarin
az áfonyás- tejfölös muffinhoz:
•  2 tojás
•  1.25 dl (kb.12 dkg) kristálycukor
•  1.25 dl olaj
•  1 pohár (175 gramm) tejföl
•  25 dkg áfonya (fagyasztott is lehet)
•  30 dkg finomliszt
•  fél kiskanál szódabikarbóna
•  1 kiskanál sütőpor
a forma kikenéséhez:
•  vaj vagy sütőmargarin

Elkészítés módja

1. Az áfonyás, diós muffinhoz a tojást a kétféle cukorral tálba töltjük, elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc alatt jó habosra keverjük. Az olajat apránként hozzáadva tovább habosítjuk, majd beleöntjük a tejszínt is.

2. A lisztet a sütőporral és a sóval öszeforgatjuk, a cukros masszához adjuk. Az áfonyát és a durvára vágott diót óvatosan belekeverjük. (Ha fagyasztott gyümölcsöt használunk, akkor azt felengedés nélkül keverjük a masszába.)

3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárral kibéleljük, és a híg masszával háromnegyedükig megtöltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.

4. Az áfonyás, tejfölös muffinhoz a tojást a cukorral tálba töltjük, elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc alatt jó habosra keverjük. Az olajat apránként hozzáadva tovább habosítjuk, majd belekeverjük a tejfölt is.

5. Az áfonyát leöblítjük, leszárogatjuk. A lisztet a szódabikarbónával és a sütőporral összeforgatjuk, az áfonyával együtt az előzőekhez adjuk. (Ha fagyasztott gyümölcsöt használunk, akkor azt felengedés nélkül keverjük a masszába.)

6. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárral kibéleljük, és a híg masszával háromnegyedükig megtöltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.

A leírásban szereplő Áfonyás, diós és áfonyás, tejfölös muffin recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (muffin recept) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.