Mézes muffin

Elkészítés módja
1. A tojást a cukorral, a mézzel és a vaníliás cukorral jól kikeverjük. Ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 2-3 perc. A narancslevet és a puha (szobahőmérsékletű) margarint hozzáadjuk. A lisztet a sütőporral, a szalalkálival és a sóval összeforgatjuk. Az előzőekhez adjuk, jól kikeverjük.
2. A muffinsütő mélyedésit margarinnal kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük, a tésztával a háromnegyedükig megtöltjük. Fontos, hogy egy jó evőkanálnyi masszánál ne tegyünk többet bele, mert akkor tovább kell sütni és a méz miatt megéghet!
3. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb.18 percig sütjük. Ha a végefelé a teteje túlzottan pirulna, alufóliával takarjuk le. A formában hagyjuk hűlni 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.