Mákos, meggyes muffin

Elkészítés módja
1. A tojást a cukorral és a vaníliás cukorral jó habosra keverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton kb. 3 perc. Először a puha (szobahőmérsékletű) vajat, majd a tejfölt adjuk hozzá. A lisztet a mákkal, csipetnyi sóval, a sütőporral és a szódabikarbónával összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk. A meggyet félbevágjuk, a tésztába keverjük.
2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük, a masszát beletöltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, amíg teljesen ki nem hűlnek.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.