Sütőtökös, diós muffin

Elkészítés módja
1. A lisztet a sóval, a sütőporral, a fahéjjal és a durvára vágott dióval (még finomabb, ha előtte serpenyőben kissé megpirítjuk, majd hűlni hagyjuk). A tojást a cukorral jó habosra keverjük elektromos habverővel, maximális fokozaton 2-3 perc. A puha (szobahőmérsékletű) vajat hozzáadjuk, azután a liszttel, a tejjel és a sütőtökkel összedolgozzuk.
2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük. A sütőtökös masszával háromnegyedükig töltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 160 ºC) kb. 22 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.