Körtés muffinok
Elkészítés módja
1. Az I. változathoz a tojásokat a kétféle cukorral tálba töltjük, elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc alatt jó habosra keverjük. A puha (szobahőmérsékletű) vajjal tovább keverjük, majd a lisztet és a sütőport is beleszórjuk. Még 1 percig keverjük, végül a tejet is beledolgozzuk.
2. A körtét megmossuk, meghámozzuk, félbevágva magházát kimetsszük, húsát kis (5-6 milliméteres) kockákra vágjuk. A tésztához keverjük.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A körtés masszával majdnem teljesen megtöltjük.
4. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb.20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, amíg teljesen ki nem hűlnek
5. A körtés, csokoládéshoz a körtét megmossuk, meghámozzuk, félbevágva magházát kimetsszük, húsát kis (6-7 milliméteres) kockákra vágjuk. A csokoládét a reszelő nagy lyukú oldalán lereszeljük.
7. A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, a zabpehellyel és a kakaóporral összeforgatjuk. A tojást a cukorral fehéredésig keverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc. A puha (szobahőmérsékletű) vajat beledolgozzuk, a rummal ízesítjük, azután először a lisztes keveréket, majd a körtét végül pedig a csokoládét keverjük bele.
8. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A masszával megtöltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, amíg teljesen ki nem hűlnek.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.