Banános, vaníliás muffin

Elkészítés módja
1. A banánt egy tálban pépesre törjük, majd a tojással, a kristálycukorral és a vaníliás cukorral addig keverjük, míg a cukor fel nem oldódik benne (pár csepp vaníliaaromával is ízesíthetjük).
2. A puha (szoba hőmérsékletű) vajat és a tejet hozzáadjuk. A lisztet a sütőporral és a szódabikarbónával összeforgatjuk, csipetnyit sózzuk, az előzőekbe dolgozzuk.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárral kibéleljük, a masszával a háromnegyedükig megtöltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb.22 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.