Mákos muffinok
Elkészítés módja
1. A mákos, manduláshoz a tojást a cukorral sűrűn folyósra felverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 4 perc. Csipetnyit megsózzuk, majd az olajjal tovább habosítjuk. A lisztet a mákkal és a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk a tejjel és a durvára vágott mandulával együtt.
2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük. A mákos, mandulás masszát beletöltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.
3. A mákos, lekvároshoz a tojások sárgáját a cukorral krémesre keverjük. A puha (szobahőmérsékletű) vajat (margarint) apránként hozzáadjuk, majd belekeverjük a dzsemet is. A lisztet a mákkal, a sütőporral és a fahéjjal összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Először csak egy keveset keverünk belőle a mákos masszához, hogy ne legyen olyan sűrű, így könnyebb beleforgatni a maradék habot, nem törik annyira.
4. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit margarinnal kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük. A mákos, lekváros masszával háromnegyedükig töltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.
5. A mákos, mézes, kukoricaliszteshez a tojást a mézzel sűrűn folyósra felverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 4 perc. Az olajjal tovább habosítjuk, a kefirt hozzáadjuk. A kukoricalisztet a mákkal, a sütőporral, a szódabikarbónával és a fahéjjal összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk a citrom reszelt héjával és 2 kiskanálnyi kifacsart levével együtt. A mogyorót durvára vágjuk, szintén az előzőekhez adjuk.
6. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük. A mákos, kukoricalisztes masszával háromnegyedükig töltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.