Mézes, vaníliapudinggal töltött muffin

Mézes, vaníliapudinggal töltött muffin recept
Hozzávalók
•  3 tojás
•  12.5 dkg méz
•  1 csomag vaníliás cukor
•  1 kiskanál citromaroma
•  2 kiskanál mézessütemény-fűszerkeverék
•  15 dkg vaj vagy sütőmargarin
•  25 dkg finomliszt
•  1 csomag sütőpor
a forma kikenéséhez:
•  vaj vagy sütőmargarin
a töltelékhez:
•  1 csomag (4 dkg) főzni való vaníliaízű pudingpor
•  3-5 evőkanál kristálycukor
•  2.5 dl tej
a díszítéshez:
•  15 dkg tortabevonó étcsokoládé
•  szórócukor

Elkészítés módja

1. A tojásokat a mézzel és a vaníliás cukorral sűrűn folyósra felverjük. Ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 4-5 perc. A citromaromával, a mézes fűszerkeverékkel és a puha (szobahőmérsékletű) vajjal (margarinnal) kikeverjük. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk.

2. A töltelékhez a pudingport egy kevés tejjel és a cukorral simára keverjük, majd a maradék tejet is hozzáöntve, kevergetve sűrűre főzzük.

3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük. A tészta felét beletöltjük. Mindegyikre 1-1 kiskanálnyi sűrű vaníliakrémet (pudingot) rakunk, majd a maradék masszával befedjük.

4. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 ºC; légkeveréses sütőben 175 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.

A leírásban szereplő Mézes, vaníliapudinggal töltött muffin recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (muffin recept) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.