Mézes, vaníliapudinggal töltött muffin

Elkészítés módja
1. A tojásokat a mézzel és a vaníliás cukorral sűrűn folyósra felverjük. Ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 4-5 perc. A citromaromával, a mézes fűszerkeverékkel és a puha (szobahőmérsékletű) vajjal (margarinnal) kikeverjük. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk.
2. A töltelékhez a pudingport egy kevés tejjel és a cukorral simára keverjük, majd a maradék tejet is hozzáöntve, kevergetve sűrűre főzzük.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük. A tészta felét beletöltjük. Mindegyikre 1-1 kiskanálnyi sűrű vaníliakrémet (pudingot) rakunk, majd a maradék masszával befedjük.
4. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 ºC; légkeveréses sütőben 175 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.