Ananászos és ananászos, kókuszos muffin

Elkészítés módja
1. Az ananászos muffinhoz a tojást a cukorral jól kikeverjük. Ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 2-3 perc. A puha (szobahőmérsékletű) margarint hozzáadjuk.
2. A lisztet a sütőporral, a sóval és a szerecsendióval összeforgatjuk. Az előzőekhez adjuk, az ananászlevet is beleöntjük, jól kikeverjük.
3. A muffinsütő mélyedésit margarinnal kikenjük vagy papírkosárral kibéleljük, és a tésztával a háromnegyedükig megtöltjük. A tetejüket nedves kanállal elsimítgatjuk. Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit erősebb lánggal (190 ºC; légkeveréses sütőben 170 ºC)18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.
4. Az ananászos muffinhoz az ananászt szűrőbetétbe töltve lecsöpögtetjük, de a levét is félretesszük. A gyümölcsöt földaraboljuk (egy karikát 12 részre), majd a rummal meglocsoljuk.
5. A lisztet a kókuszreszelékkel, a sütőporral és a szódabikarbónával összeforgatjuk. A tojást tálba töltjük, a cukrot rászórjuk, elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc alatt jó habosra keverjük. Az olajat, a gyümölcsjoghurtot és az ananászlevet beleöntjük, jól kikeverjük.
6. A lisztes keveréket és a rumos ananászt fakanállal az előzőekbe dolgozzuk. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit margarinnal kikenjük vagy papírkosárral kibéleljük, és a híg masszával majdnem teljesen megtöltjük. Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit nagyobb lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.