Ananászos és ananászos, kókuszos muffin

Ananászos és ananászos, kókuszos muffin recept
Hozzávalók
az ananászoshoz:
•  1 tojás
•  1.5 dl (14-15 dkg) kristálycukor
•  10 dkg olvasztott vaj vagy sütőmargarin
•  4.5 dl (27-28 dkg) finomliszt
•  1 csomag sütőpor
•  fél kiskanál szódabikarbóna
•  fél kiskanál só
•  fél mokkáskanál reszelt szerecsendió
•  1.5 dl 100%-os ananászlé
•  25 dkg konzervananász
a forma kikenéséhez:
•  vaj vagy sütőmargarin
az ananászos kókuszoshoz:
•  5 karika konzervananász
•  3 evőkanál rum
•  25 dkg (kb.4 dl) finomliszt
•  5 dkg kókuszreszelék
•  1 csomag sütőpor
•  fél kiskanál szódabikarbóna
•  1 tojás
•  12.5 dkg (kb.1.25 dl) kristálycukor
•  0.8 dl olaj
•  1 kis pohár (150 gramm) ananászos joghurt
•  0.75 dl ananászlé (a konzerv leve)
a forma kikenéséhez:
•  vaj vagy sütőmargarin

Elkészítés módja

1. Az ananászos muffinhoz a tojást a cukorral jól kikeverjük. Ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 2-3 perc. A puha (szobahőmérsékletű) margarint hozzáadjuk.

2. A lisztet a sütőporral, a sóval és a szerecsendióval összeforgatjuk. Az előzőekhez adjuk, az ananászlevet is beleöntjük, jól kikeverjük.

3. A muffinsütő mélyedésit margarinnal kikenjük vagy papírkosárral kibéleljük, és a tésztával a háromnegyedükig megtöltjük. A tetejüket nedves kanállal elsimítgatjuk. Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit erősebb lánggal (190 ºC; légkeveréses sütőben 170 ºC)18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.

4. Az ananászos muffinhoz az ananászt szűrőbetétbe töltve lecsöpögtetjük, de a levét is félretesszük. A gyümölcsöt földaraboljuk (egy karikát 12 részre), majd a rummal meglocsoljuk.

5. A lisztet a kókuszreszelékkel, a sütőporral és a szódabikarbónával összeforgatjuk. A tojást tálba töltjük, a cukrot rászórjuk, elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc alatt jó habosra keverjük. Az olajat, a gyümölcsjoghurtot és az ananászlevet beleöntjük, jól kikeverjük.

6. A lisztes keveréket és a rumos ananászt fakanállal az előzőekbe dolgozzuk. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit margarinnal kikenjük vagy papírkosárral kibéleljük, és a híg masszával majdnem teljesen megtöltjük. Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit nagyobb lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.

A leírásban szereplő Ananászos és ananászos, kókuszos muffin recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (muffin recept) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.