Sárgarépás és sárgarépás, narancsos muffin

Sárgarépás és sárgarépás, narancsos muffin recept
Hozzávalók
a sárgarépáshoz:
•  maréknyi (5 dkg) mazsola
•  12 dkg (2.5 dl) lereszelt sárgarépa
•  18-20 dkg (2.5 dl) finomliszt
•  2 dkg (0.5 dl) zabpehely
•  fél kiskanál őrölt fahéj
•  1 kiskanál sütőpor
•  fél kiskanál szódabikarbóna
•  2 tojás
•  12 dkg (1.25 dl) kristálycukor
•  5-6 dkg sótlan pirított mogyoró
•  1.25 dl olaj
•  1.75 dl tejföl (a fele kefir is lehet)
a forma kikenéséhez:
•  vaj vagy sütőmargarin
a sárgarépás- narancsoshoz:
•  2 szép sárgarépa (tisztítva 22 dkg)
•  30 dkg finomliszt
•  1.5 kiskanál sütőpor
•  fél kiskanál szódabikarbóna
•  1 narancs lereszelt héja
•  1 mokkáskanál őrölt fahéj
•  csipetnyi reszelt szerecsendió
•  csipetnyi só
•  2 tojás
•  5 evőkanál kristály-vagy
•  barna cukor
•  1 csomag vaníliás cukor
•  6 evőkanál olaj
•  3 dl 100%-os narancslé
a forma kikenéséhez:
•  vaj vagy sütőmargarin

Elkészítés módja

1. A sárgarépáshoz a mazsolát 10-15 percre langyos vízbe áztatjuk. A sárgarépát megtisztítjuk és lereszeljük. Így, azaz tisztán mérve kell 2,5 decinek (12 dekának) lennie. A lisztet a zabpehellyel, a fahéjjal, a sütőporral és a szódabikarbónával összeforgatjuk. A tojást a cukorral elektromos habverővel 2-3 perc alatt habosra keverjük. A mogyorót durvára vágjuk.

2. A répát és a lecsöpögtetett mazsolát a cukros tojáshoz adjuk, a lisztes keveréket és a durvára vágott mogyorót rászórjuk. Végül az olajjal és a tejföllel összekeverjük.

3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A híg masszával úgy töltjük meg, hogy majdnem tele legyenek. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 18-20 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk hűlni 15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.

4. A sárgarépát megtisztítjuk és lereszeljük. Így, azaz tisztán mérve kell 10-12 dekának lennie. A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, a narancshéjjal, a fahéjjal, a szerecsendióval és a sóval összeforgatjuk. A tojást elektromos habverővel a kétféle cukorral 2-3 perc alatt habosra keverjük. Először az olajat, majd a narancslevet, azután a lisztes keveréket és a répát adjuk hozzá.

5. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A masszával majdnem teletöltjük.

6. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 18-20 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-12 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.

A leírásban szereplő Sárgarépás és sárgarépás, narancsos muffin recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (muffin recept, sós muffin) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.