Sárgarépás és sárgarépás, narancsos muffin

Elkészítés módja
1. A sárgarépáshoz a mazsolát 10-15 percre langyos vízbe áztatjuk. A sárgarépát megtisztítjuk és lereszeljük. Így, azaz tisztán mérve kell 2,5 decinek (12 dekának) lennie. A lisztet a zabpehellyel, a fahéjjal, a sütőporral és a szódabikarbónával összeforgatjuk. A tojást a cukorral elektromos habverővel 2-3 perc alatt habosra keverjük. A mogyorót durvára vágjuk.
2. A répát és a lecsöpögtetett mazsolát a cukros tojáshoz adjuk, a lisztes keveréket és a durvára vágott mogyorót rászórjuk. Végül az olajjal és a tejföllel összekeverjük.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A híg masszával úgy töltjük meg, hogy majdnem tele legyenek. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 18-20 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk hűlni 15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.
4. A sárgarépát megtisztítjuk és lereszeljük. Így, azaz tisztán mérve kell 10-12 dekának lennie. A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, a narancshéjjal, a fahéjjal, a szerecsendióval és a sóval összeforgatjuk. A tojást elektromos habverővel a kétféle cukorral 2-3 perc alatt habosra keverjük. Először az olajat, majd a narancslevet, azután a lisztes keveréket és a répát adjuk hozzá.
5. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A masszával majdnem teletöltjük.
6. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 18-20 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-12 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.