Tönkölybúzás, almás, túrós és túrós mazsolás muffin
Elkészítés módja
1. A tönkölybúzás, almáshoz a tojást a cukorral tálba töltjük, elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc alatt jó habosra keverjük. A puha (szobahőmérsékletű) vajat apránként hozzáadjuk, az almalével hígítjuk.
2. A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával és a citromhéjjal összeforgatjuk, az előzőekhez keverjük. Az almát meghámozzuk, finomra reszeljük, a tésztához adjuk. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárral kibéleljük és a masszával megtöltjük, a tetejüket vizes kanállal kissé elsimítgatjuk.
3. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.
4. A túrót szitán áttörjük. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk. A puha (szobahőmérsékletű) margarint először magában, majd a kétféle cukorral keverjük habosra. A tojásokat egyesével beledolgozzuk, azután a túrót és a lisztet is hozzáadjuk, a citromhéjjal ízesítjük.
5. A muffinsütő mélyedésit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A tésztával háromnegyedükig megtöltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-12 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.
6. A túrós, mazsoláshoz a tojást a cukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük. Ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 2-3 perc. A túrót belemorzsoljuk, 1-2 percig tovább keverjük - készülhet úgy is, hogy a túrót szitán áttörve adjuk hozzá, ilyenkor elég csak fél percig keverni. A puha (szobahőmérsékletű) vajat hozzáadjuk, a tejet beleöntjük. A lisztet a sütőporral és a sóval összeforgatjuk, a mazsolát hozzákeverjük. Az előzőekhez adjuk, jól kikeverjük.
7. A muffinsütő mélyedésit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A tésztával háromnegyedükig megtöltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-12 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.