Tönkölybúzás, almás, túrós és túrós mazsolás muffin

Tönkölybúzás, almás, túrós és túrós mazsolás muffin recept
Hozzávalók
a tönkölybúzás- almáshoz:
•  3 tojás
•  15 dkg kristálycukor
•  15 dkg vaj vagy sütőmargarin
•  1.5 dl 100%-os almalé
•  30 dkg teljes őrlésű tönkölybúzaliszt
•  1 csomag sütőpor
•  1 mokkáskanál szódabikarbóna
•  1 citrom reszelt héja
•  2 alma (meghámozva 25 dkg)
a forma kikenéséhez:
•  vaj vagy sütőmargarin
a túróshoz:
•  25 dkg tehéntúró
•  25 dkg finomliszt
•  1 csomag sütőpor
•  25 dkg vaj vagy sütőmargarin
•  15 dkg kristálycukor
•  3 csomag vaníliás cukor
•  2 tojás
•  2 citrom reszelt sárga héja
a forma kikenéséhez:
•  vaj vagy sütőmargarin
a túrós- mazsoláshoz:
•  4 tojás
•  20 dkg kristálycukor
•  1 csomag vaníliás cukor
•  10 dkg vaj vagy sütőmargarin
•  25 dkg tehéntúró
•  1.25 dl tej
•  30 dkg finomliszt
•  1 csomag sütőpor
•  csipetnyi só
•  10-12 dkg mazsola
a forma kikenéséhez:
•  vaj vagy sütőmargarin

Elkészítés módja

1. A tönkölybúzás, almáshoz a tojást a cukorral tálba töltjük, elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc alatt jó habosra keverjük. A puha (szobahőmérsékletű) vajat apránként hozzáadjuk, az almalével hígítjuk.

2. A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával és a citromhéjjal összeforgatjuk, az előzőekhez keverjük. Az almát meghámozzuk, finomra reszeljük, a tésztához adjuk. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárral kibéleljük és a masszával megtöltjük, a tetejüket vizes kanállal kissé elsimítgatjuk.

3. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.

4. A túrót szitán áttörjük. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk. A puha (szobahőmérsékletű) margarint először magában, majd a kétféle cukorral keverjük habosra. A tojásokat egyesével beledolgozzuk, azután a túrót és a lisztet is hozzáadjuk, a citromhéjjal ízesítjük.

5. A muffinsütő mélyedésit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A tésztával háromnegyedükig megtöltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-12 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.

6. A túrós, mazsoláshoz a tojást a cukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük. Ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 2-3 perc. A túrót belemorzsoljuk, 1-2 percig tovább keverjük - készülhet úgy is, hogy a túrót szitán áttörve adjuk hozzá, ilyenkor elég csak fél percig keverni. A puha (szobahőmérsékletű) vajat hozzáadjuk, a tejet beleöntjük. A lisztet a sütőporral és a sóval összeforgatjuk, a mazsolát hozzákeverjük. Az előzőekhez adjuk, jól kikeverjük.

7. A muffinsütő mélyedésit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A tésztával háromnegyedükig megtöltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-12 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.

A leírásban szereplő Tönkölybúzás, almás, túrós és túrós mazsolás muffin recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (muffin recept, túrós muffin, almás muffin) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.