Narancsos, csokoládés muffin

Elkészítés módja
1. A tojások sárgáját a cukorral jó habosra felverjük, ez elektromos habverővel 3 perc, majd a puha (szobahőmérsékletű) vajat (margarint) is hozzáadjuk. A lisztet a sütőporral és a sóval összeforgatjuk. A csokoládét apróra vágjuk vagy durvára reszeljük, a liszttel összeforgatjuk, majd a cukros tojásos keverékkel, a narancslével és a reszelt narancshéjjal összedolgozzuk. A kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk.
2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük. A narancsos, csokoládés masszával háromnegyedükig töltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 160 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.