Gyümölcsös muffin

Elkészítés módja
1. A gyümölcsöt szobahőmérsékleten fölengedjük, lecsöpögtetjük. A tojást kissé felverjük, majd folytonosan keverve apránként hozzáadjuk az olajat is. A tejet hozzáöntjük, a cukorral és a narancs reszelt héjával ízesítjük. A gyümölcsöt belekeverjük.
2. A lisztet a sütőporral és a sóval összeforgatjuk, az előzőekkel összedolgozzuk.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük, és a gyümölcsös masszával a háromnegyedükig megtöltjük.
4. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.
Gyümölcsös muffin recepthez fűződő történet, jótanács
Fagyasztott gyümölcskeverék helyett aszalt gyümölcsökkel, konzervananásszal és meggybefőttel vagy friss almával meg mazsolával stb. is készíthetjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.