Sajtos-tejfölös lángos

Elkészítés módja
1. A fél kocka élesztőt belemorzsoljuk a lisztbe, hozzáadjuk az összes hozzávalót és egy nagy fejű fakanállal alaposan kidolgozzuk.
2. Akkor jó, amikor hólyagosodik a tészta.
3. Betesszük a hűtőbe egy mélyebb tálban, folpackkal letakarva, de vigyázzunk mert kikelhet a tálból.
4. Napokig állhat így a hűtőben, amikor sütni akarunk belőle, akkor forró olajban, olajos kézzel (különben ráragad) evőkanálnyi darabokat kihúzogatunk és mindkét oldalát pirosra sütjük.
5. Megkenhetjük lereszelt fokhagymával, tejföllel és füstölt, vagy sima reszelt sajttal megszórva kínáljuk.
Reggelire, vacsorára is kitűnő. Kb. 12-15 db lesz belőle.Sajtos-tejfölös lángos recepthez fűződő történet, jótanács
A jó kelt tészta titka, hogy minden hozzávaló szobahőmérsékletű legyen, tehát időben vegyük ki a hűtőből a tojásokat is és a tejtermékeket is.
Nagyon szeretem!
Bizony kedvenc!
Én szeretem a fokhagymakrémet is alá, meg a tetejére jó sok füstölt sajtot! Nyamm!!!
egy másik kedvenc