Parajos lasagne

Parajos lasagne recept
Hozzávalók
•  1.25 kg paraj
• 
•  1 mokkáskanál szódabikarbóna
•  6 dkg vaj
•  4-5 gerezd fokhagyma
•  1 mokkáskanál őrölt fekete bors
•  20 lap (kb.35 dkg) lasagne tészta
a sajtos besamelmártáshoz:
•  10 dkg vaj
•  3 púpozott evőkanál finomliszt
•  1 liter tej
•  1.5 kiskanál
• 
•  1 mokkáskanál őrölt fekete- vagy fehér bors
•  késhegynyi reszelt szerecsendió
•  15 dkg reszelt sajt

Elkészítés módja

1. A paraj szárát lecsipkedjük, majd a leveleket szűrőbetétbe rakjuk és folyó hideg víz alatt alaposan megmossuk. Ezután forrásban lévő, enyhén sózott, szódabikarbónás vízbe dobjuk. Az újraforrástól számított 2 percig főzzük, leszűrjük, jól lecsöpögtetjük.

2. A vajat egy lábasban vagy nagy serpenyőben fölolvasztjuk, a zúzott fokhagymát rádobjuk, fél perc alatt megfuttatjuk. A parajt hozzáadjuk, kissé megsózzuk, megborsozzuk, jól átkeverjük, fakanállal egy kicsit össze is törjük, a tűzről lehúzzuk.

3. A mártáshoz a vajat egy lábasban fölolvasztjuk, a lisztet beleszórjuk, kevergetve megforrósítjuk, de vigyázzunk, nehogy megpiruljon. A tejet apránként hozzáöntjük, folyamatosan keverve pár perc alatt mártás sűrűségűre főzzük. Közben megsózzuk, megborsozzuk, a szerecsendióval fűszerezzük, és a sajt felét is hozzáadjuk.

4. Egy akkora tepsibe vagy tűzálló tálba, amibe 4 lasagne lap pontosan belefér, 2-3 evőkanál sajtos mártást locsolunk, elsimítjuk. A 4 tésztát belefektetjük. Erre a sajtos mártás egyötödét, kb. egy 2 decis merőkanálnyit rálocsolunk, elsimítjuk. A fokhagymás paraj negyedét vékony rétegben szépen elrendezzük rajta. Újra tészta következik, majd mártás és paraj. A rétegezést addig folytatjuk, míg tart a hozzávalókból. A lényeg, hogy a tetején sajtos mártás legyen, különben a tészta nem puhul meg.

5. A tetejét a maradék reszelt sajttal megszórjuk, végül előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lánggal (210 °C, légkeveréses sütőben 190 °C) kb.25 percig sütjük. 10 percnyi pihentetés után, fölszeletelve tálaljuk.

Parajos lasagne recepthez fűződő történet, jótanács

Spenót helyett pirított gombával vagy roppanósra főzött zöldségkeverékkel is ugyanígy készíthetjük.

A leírásban szereplő Parajos lasagne recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (lasagne recept) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.