Sajtos mini-perec

Elkészítés módja
1. Az élesztőt csak belemorzsolom a lisztbe a hozzávalókkal összegyúrom.Vékonyra kinyújtom.
2. Kétszer szimplán és kétszer duplán hajtogatom.
3. Egy órát hidegre teszem, tojással lekenem és kb. 5mm-es csíkokat vágok és pereceket formálok belőle.
4. Amikor a perecek elkészültek, beleforgatom a reszelt sajtba őket.
5. A tojás miatt a sajt rájuk ragad és már mehetnek is a sütőpapiros sütőlapra.
6. 180-190 fokos sütőben szép pirosra megsütöm.
Marcsi köszönöm a választ, így fogom elkészíteni.
Már átírtam a receptet manócska
manócska az élesztőt nem kell keleszteni csak belemorzsoltam a tisztbe.
karperec köszi ,hogy válaszoltál a kérdésre
Azt írja a recept, hogy egy órára hidegre teszi a gyúrt,hajtogatott tésztát, amiben persze már benne van az élesztő is.
Marcsi az élesztőt nem kell keleszteni?
Jó kis sörkorcsolya. Kedvencek közé teszem.