Sajtos kifli

Elkészítés módja
1. A tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi összetevővel is összedolgozzuk, kelesztjük.
2. A tésztában nincs só, mert mindegyiket sós vajjal kenjük majd meg, s az elég lesz hozzá. 9 cipót készítünk ebből a tésztából.
3. A cipókat kisodorjuk, 3-3 lapra osztjuk.
4. Mindegyik kör alakú lapot a sós margarinnal, vagy vajjal megkenünk, hármasával egymásra rakjuk.
5. Hagyjuk pihenni, kb. 20 percet, majd mindegyiket 8-8 cikkre vágjuk, s ízlés szerinti krémmel megkenjük.
6. Tejföllel vagy a sajttal, vagy sonkával ízesítjük.
7. Ha a sajttal kenjük, egy kis tejfölt tegyünk hozzá, úgy könnyebben kenhető, s erre is szórhatunk sonkakockákat.
8. Esetleg a sajthoz a tejföl mellett csak metélőhagymát rakjunk.
9. Mindegyik változat finom, kinek mi az igénye.
10. Ha megkentük a cikkeket, kiflit formázunk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, kicsit még kelesztjük.
11. A tetejét tojássárgájával megkenjük, majd kb. 170 fokon 10-15 perc alatt készre sütjük.
Nagyon szépek a kiflik:)