Rakott zsemle
Elkészítés módja
1. Egy közepes jénai tálat kikenünk vajjal és megszórjuk zsemlemorzsával.
2. Az egész tojásokat a cukorral, vaníliával kikeverjük és hozzáadjuk a tejet.
3. Ebben a keverékben megforgatjuk a szeletekre vágott zsemléket. Sorban szorosan egymásmellé lerakjuk a tál aljára.
4. A sor tetejét megszórjuk fahéjas kristálycukorral. Addig rétegezzük, míg a zsemleszeletek el nem fogynak. Minden sort megszórunk fahéjas cukorral, viszont az utolsó sor tetejére nem szórunk.
5. 200 fokra melegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
6. Sütés közben 1 db tojásfehérjét felverünk 5 dkg cukorral és 2 evőkanál szilvalekvárt hozzákeverünk.
7. A megsült zsemléket kivesszük, a szilvalekváros habot rácsurgatjuk és elsimítjuk.
8. Visszatesszük a sütőbe és addig szárítjuk, amíg a hab meg nem szilárdul a tetején.
9. Fahéjas cukorral megszórva, szeletekre vágva, langyosra hűtve tálaljuk.
hű de megenném!
Már nagyon régen volt nálunk is.
Nagyszeű gyors étel ez is.Ismerem.