Lapcsánka mediterrán módra

Lapcsánka mediterrán módra recept
Hozzávalók
•  1 kg burgonya
•  1 tojássárgája
•  2 evőkanál liszt
•  csipetnyi reszelt szerecsendió
•  2 kiskanál sültburgonya fűszersó
•  0.5 mokkáskanál chilipor
A sütéshez:
•  olaj
A tetejére:
•  2 dl natúr krémsajt
•  10 dkg pármai sonka
•  rukkola

Elkészítés módja

1. A burgonyát megtisztítjuk, és nagylyukú reszelőn lereszeljük. Szűrőbe tesszük, folyó hideg vízzel alaposan kiöblítjük, majd jól kinyomkodjuk. A tojássárgáját a liszttel együtt belekeverjük, a szerecsendióval fűszerezzük, a fűszersót beleszórjuk, megborsozzuk és a égén chiliporral tüzesítjük.

2. Serpenyőben olajat forrósítunk. A masszából két evőkanálnyit a serpenyőbe merünk, és fél centi vastag koronggá lapítjuk. Mindkét oldalát szép pirosra sütjük, majd papírtörlőre szedve a zsiradékot leitatjuk róla.

3. Tálaláskor a korongok tetejét a krémsajttal megkenjük, a sonkát ráhalmozzuk, és mindegyikre egy-két levélke rukkolát fektetünk.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.