Lapcsánka mediterrán módra
Elkészítés módja
1. A burgonyát megtisztítjuk, és nagylyukú reszelőn lereszeljük. Szűrőbe tesszük, folyó hideg vízzel alaposan kiöblítjük, majd jól kinyomkodjuk. A tojássárgáját a liszttel együtt belekeverjük, a szerecsendióval fűszerezzük, a fűszersót beleszórjuk, megborsozzuk és a égén chiliporral tüzesítjük.
2. Serpenyőben olajat forrósítunk. A masszából két evőkanálnyit a serpenyőbe merünk, és fél centi vastag koronggá lapítjuk. Mindkét oldalát szép pirosra sütjük, majd papírtörlőre szedve a zsiradékot leitatjuk róla.
3. Tálaláskor a korongok tetejét a krémsajttal megkenjük, a sonkát ráhalmozzuk, és mindegyikre egy-két levélke rukkolát fektetünk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.