Rakott káposzta

Elkészítés módja
1. A szalonnát felaprítottam, majd zsírjára sütöttem és a szalonnapörcöket kiszedtem belőle.
2. A megmaradt zsíron az apróra vágott hagymát üvegesre pirítottam, megszórtam pirospaprikával és 1 dl vízzel felöntöttem.
3. A darált húst rátettem, ízesítettem borssal, sóval, zúzott fokhagymával és paprikakrémmel. (Minél fűszeresebb, annál jobb!)
4. Fedő alatt készre sütöttem úgy, hogy közben az elpárolgott vizet pótoltam.
5. A rizst étolajon megpirítottam, kétszeres mennyiségű forró vízzel felöntöttem, ízesítettem őrölt borssal, sóval és ételízesítővel. (Húsleves lével is felönthető a rizs, úgy a legfinomabb.)
6. A sütőt bemelegítettem és fedővel lezárva betettem a sütőbe.
7. A tűzhelyet lekapcsoltam és a melegen megfőtt készre a rizs.
8. A káposztát vízben egy kissé kimostam, hogy ne legyen túl savanyú, majd egy vöröshagymát felaprítottam, olajon megdinszteltem, végül a káposztát rátettem és fedő alatt puhára sütöttem.
9. Egy hőálló tálat étolajjal kikentem és zsemlemorzsával megszórtam.
10. A káposzta 1/3 részét az alján elterítettem, következett a rizs ¼ része, majd a pörkölt 1/3 része.
11. A tejfölt 2 db tojással, őrölt borssal, ételízesítővel simára kikevertem, majd meglocsoltam az egyharmad részével. Folytattam a rétegezést, míg el nem fogyott minden. A tetejére rizs került amit lekentem a tojásos tejföllel és olvasztott vajjal meglocsoltam.
12. 220 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütöttem.
Rakott káposzta recepthez fűződő történet, jótanács
Nagyon finom, téli étel jó étvágyat kívánok hozzá.
Igazi, klasszikus recept! Köszönöm!