Hentes tokány
Elkészítés módja
1. A húst a rostjaira merőlegesen kisujjnyi vastagon fölszeleteljük, majd ugyanilyen szélességben csíkokra vágjuk.
2. A szalonnát csíkokra metéljük, és egy lábasban, az olajat is ráöntve üvegesre pirítjuk. Ezalatt a hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, a szalonnához adjuk, majd kevergetve megfonnyasztjuk.
3. Most kerül rá a hús, amit kevergetés mellett 5-6 perc alatt fehéredésig pirítunk.
4. Megsózzuk, majd hozzáadjuk a lisztet és a sűrített paradicsomot. Egy percig pirítgatjuk, majd 3 deci vizet öntünk rá. Amint forrni kezd, kis lángra állítjuk, lefedjük és főzni kezdjük. 20-25 perc elteltével a leve annyira besűrűsödik, hogy 2 deci vizet kell hozzáönteni.
5. Újabb 20-25 percnyi főzés következik, majd ismét rá kell önteni 2-3 decinyi vizet.
6. A sonkát és az uborkát gyufaszálnyi csíkokra metéljük, majd a puha húshoz keverjük.
7. Megborsozzuk és megfűszerezzük a fölaprított petrezselyemmel, és ha kell, utánasózzuk.
8. Éppen csak egyet forralunk rajta és már tálalhatjuk is. Párolt rizs illik köretnek hozzá.
Hentes tokány recepthez fűződő történet, jótanács
Pulykafelsőcomb-filéből ugyanígy készíthetjük, de úgy kalkuláljunk, hogy annak kevesebb főzés kell. Aki alacsony szénhidráttartalmú étrendet követ, annak köret nélkül ajánljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.