Hentes tokány

Hentes tokány recept
Hozzávalók
•  50 dkg sertéscomb
•  6-8 dkg füstölt szalonna
•  2-3 evőkanál olaj
•  1 közepes vöröshagyma
•  kb. 1 kiskanál só
•  1 púpozott kiskanál finomliszt
•  1 mokkáskanál sűrített paradicsom (paradicsompüré)
•  15 dkg gépsonka
•  15 dkg csemegeuborka
•  fél mokkáskanál őrölt fekete bors
•  fél csokor petrezselyem

Elkészítés módja

1. A húst a rostjaira merőlegesen kisujjnyi vastagon fölszeleteljük, majd ugyanilyen szélességben csíkokra vágjuk.

2. A szalonnát csíkokra metéljük, és egy lábasban, az olajat is ráöntve üvegesre pirítjuk. Ezalatt a hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, a szalonnához adjuk, majd kevergetve megfonnyasztjuk.

3. Most kerül rá a hús, amit kevergetés mellett 5-6 perc alatt fehéredésig pirítunk.

4. Megsózzuk, majd hozzáadjuk a lisztet és a sűrített paradicsomot. Egy percig pirítgatjuk, majd 3 deci vizet öntünk rá. Amint forrni kezd, kis lángra állítjuk, lefedjük és főzni kezdjük. 20-25 perc elteltével a leve annyira besűrűsödik, hogy 2 deci vizet kell hozzáönteni.

5. Újabb 20-25 percnyi főzés következik, majd ismét rá kell önteni 2-3 decinyi vizet.

6. A sonkát és az uborkát gyufaszálnyi csíkokra metéljük, majd a puha húshoz keverjük.

7. Megborsozzuk és megfűszerezzük a fölaprított petrezselyemmel, és ha kell, utánasózzuk.

8. Éppen csak egyet forralunk rajta és már tálalhatjuk is. Párolt rizs illik köretnek hozzá.

Hentes tokány recepthez fűződő történet, jótanács

Pulykafelsőcomb-filéből ugyanígy készíthetjük, de úgy kalkuláljunk, hogy annak kevesebb főzés kell. Aki alacsony szénhidráttartalmú étrendet követ, annak köret nélkül ajánljuk.

A leírásban szereplő Hentes tokány recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (hentes tokány, tokány) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.