Rákóczi túrós lepény

Elkészítés módja
1. A túrótölteléket a hozzávalók alapján keverjük össze.
2. A tészta hozzávalóiból omlós tésztát gyúrunk, majd hűtőbe tesszük.
3. A tojásfehérjéből habot verünk, apránként hozzákeverjük a cukrot és fényessé verjük.
4. Az előkészületek után elővesszük a tésztát a hűtőből, 0,5 cm vastagra nyújtjuk.
5. Sütőlemezre helyezzük, amit előtte belisztezünk és megszurkáljuk villával.
6. Ezután 180 fokos sütőben készre sütjük, ügyelve arra, hogy meg ne barnuljon.
7. A tésztalapot hagyjuk kihűlni, majd egyenletesen elkenjük rajta a túrós tölteléket.
8. A készítményt 150 fokon lassan készre sütjük.
9. A tojáshabot 130 fokos gőzmentes sütőbe helyezzük.
10. Szárítjuk.
11. Ha megszilárdul a tojáshab, akkor hűlés után megszórjuk porcukorral.
12. A baracklekvárt simára keverjük.
13. Kanál vagy habzsák segítségével a habcsíkok közé betöltjük.
14. Kockákra vágjuk fel.
Rákóczi túrós lepény recepthez fűződő történet, jótanács
Az eredeti receptet hoztam, mert ezt szeretem a legjobban. Elég kiadós. A gáztepsi mérete vagy az elektromos tűzhely mérete is ugyanúgy megfelel.
Hát igen,és ilyenkor felpakolom a lányomnak a 3/4 részét,mert én nem eszem sok süteményt,csak sütni szeretem.1-2 szelet bőven elég nekem.Szeretek mindíg mást kóstolni,más ízeket.A férjem szegény a gyárban jól lakatja a kollégáit,mert kis adagot próbálok sütni,de mindíg többre sikerül.Ők persze alig várják az újabb kóstolást.
A Rákóczi túrós tényleg olyan laktató, hogy általában már csak egyet tudok megenni ebéd után. Egy szelet is megvan vagy 10 deka