Pizzás kifli

Elkészítés módja
1. Az élesztőt 1 dl langyosra melegített, cukros tejben felfuttatjuk.
2. A lisztet a sóval összekeverjük, hozzáadunk 1 egész tojást és egy sárgáját.
3. A megkelt élesztővel, a megmaradt langyos tejjel jól kidagasztjuk és a végén az olajjal addig dagasztjuk, míg a kelesztő tálunk falától el nem válik a tészta.
4. A kelesztőtál fedelét rátesszük és duplájára kelesztjük.
5. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk. 2 cipót formázunk belőle.
6. Kör alakúra és 1/2 cm vastagra kinyújtjuk, és 8 cikkre vágjuk.
7. A töltelék hozzávalóit összekeverjük a sajt kivételével és minden cikket lekenünk, sajttal megszórjuk, majd kifli alakra felsodorjuk.
8. A másik cipónál is így járunk el. 180 fokra melegített sütőben, vajjal lekent sütőlemezre sorakoztatjuk a kifliket, felvert tojásfehérjével lekenjük és szép pirosra megsütjük.
Jól néz ki:) A gyermekeim biztos örülnek amikor megsütöm.
Köszönöm Zsuzsikám.
Nagyon guszta!