Pizzás csigák

Elkészítés módja
1. A sütő tepsiébe tegyünk sütőpapírt.
2. Tisztítsuk meg a zöldségeket.
3. A pizzatésztának valót géppel bedagasztjuk, ne túl lágy legyen, pihentetjük 1/2 órát, majd kinyújtjuk, kb. 40 x 40-es lapra és megkenjük a szósszal vékonyan.
4. A póréhagymát felszeleteljük vékony karikákra és rászórjuk a tetejére, így a paprikát is és a sonkát csíkokra szelve elosztjuk egyenletesen, majd a mozzarella felét is apróra vágva és végül a bazsalikomot és oreganót is.
5. Amennyire tudjuk, szorosan tekerjük fel, jól alálisztezve, nehogy letapadjon és 1,5 cm-es darabokra vágjuk fel éles késsel.
6. A tepsibe rakjuk távolabb egymástól, nehogy összekeljenek sütésnél.
7. Előmelegített sütőben 200 fokon megsütjük.
8. Előtte azonban mindegyikre teszünk 1 db mini mozzarellát. 180-200 fokon gyorsan elkészül, de ne süssük túl, mert a sajtnak nem tesz jót.
9. Langyosan tálalható, finom puha.
10. A gyerekek kedvence.
Pizzás csigák recepthez fűződő történet, jótanács
Az unokáim élnek-halnak az olasz ételekért, most az ünnepekre már megint készülnöm kell valami finomsággal. Ez az egyik kedvencük.
hú de fincsi
A fiaim is minden ami pizzás jöhet bárhol és bármikor:))