Pizza

Pizza recept
Hozzávalók
A tésztához:
•  0.5 kg liszt
•  1/2 teáskanál só
•  2 dkg élesztő
•  1/4 liter langyos víz
•  1 dl olívaolaj
A pizzaszószhoz:
•  2 kis doboz sűrített paradicsom
• 
•  cukor ízlés szerint
•  2 evőkanál olívaolaj
•  őrölt bors
•  2-3 gerezd fokhagyma reszelve
•  oregánó
•  petrezselyem
•  metélőhagyma
A feltéthez:
•  gépsonka
•  kukorica
•  reszelt sajt
•  lilahagyma

Elkészítés módja

1. A tészta készítése: A lisztbe belekeverjük a sót, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk az olajat és a langyos vízzel szép simára dagasztjuk. 2 cipót formálunk.

2. Egy-egy tányérra helyezzük, majd egy enyhén vizezett folpackkal légmentesen lefedjük.

3. Kétszeresére kelesztjük.

4. Ezután a hűtőbe tesszük a felhasználásig (kb. 1 óra, de lehet több idő is).

5. Ebből a tésztából 2 db nagy gáztepsibe való kerek pizza lesz, de készíthetjük téglalap alakúra is.

6. A tészta formálása:

Az első cipónkat kissé lisztezett deszkára tesszük, csak kevés liszttel érintkezzen, mert különben nem lesz szép, lisztes lesz a tésztánk.

7. Mind a két kezünkkel, ujjainkat összefogva a tészta szélét befelé 1 cm-re nyomkodjuk.

8. Addig nyomkodjuk, míg szép pereme lesz.

9. A tészta közepe így felpúposodik.

10. Ezután az ujjainkat összefogva szétnyomkodjuk a közepét szép vékonyra.

11. Egy gáztepsit kikenünk zsiradékkal és beemeljük a tésztát.

12. A pizzaszósz készítése: Az összes hozzávalókat összekeverjük.

13. A pizzatésztánkat megkenjük a szósszal, rátesszük a reszelt sajtot, majd a gépsonkát.

14. A gépsonkaszeleteket félbehajtjuk és így sorakoztatjuk a sajtra.

15. Csemegekukoricát és szeletelt lila hagymát teszünk még rá.

16. Feltét lehet bármi, ki mit szeret, mi van a hűtőjében. 220 fokra melegített sütőben sütjük meg.

Pizza recepthez fűződő történet, jótanács

Ezt a receptet egy nagyon menő Pizzabellából kaptam. Mindig ez alapján készítem, a feltétek mindig különbözőek. A pizzaszósz receptje is kiváló, ott így készítik. A bolti pizzakrém messze van tőle. Szívből ajánlom elkészítésre.

A leírásban szereplő Pizza recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (pizza recept) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Pizza recept - 8 hozzászólás

  1. Vassné Edit
    Vassné Edit #4206 2013. 04. 16. 21:15 Válasz

    Köszönöm szépen.
    Aranyos vagy!

  2. cherryka
    cherryka #4196 2013. 04. 16. 20:48 Válasz

    Megtaláltam az új képet a szeletekről. Igen, ez nagyon klassz, éppen jó! (De ha még egy icipicivel vastagabb is lenne, akkor sem maradna a helyén érintetlenül...)

  3. Vassné Edit
    Vassné Edit #1963 2013. 03. 14. 22:30 Válasz

    Örülök,hogy megoszthattam veletek e receptet.
    Jövő héten sütök újból és akkor szeleteket is mellékelek.

  4. karperec
    karperec #1860 2013. 03. 13. 20:37 Válasz

    Remek részletes pizzaalap recept! Köszönet érte! A feltét ugye már mindenkinek ízlés szerint. :)

  5. cherryka
    cherryka #1823 2013. 03. 12. 23:32 Válasz

    Kedves Edit! Ó, köszönöm! Kétségem sincs afelől, hogy nagyon finom lehetett, és hogy nincs maradék, az meg tényleg magáért beszél!

  6. Vassné Edit
    Vassné Edit #1820 2013. 03. 12. 22:14 Válasz

    Kedves Cherryka!
    Most már bánom,hogy nem fotóztam le egy szeletet,de már minden a vacsorát vártuk és maradék nem maradt.
    A külső pereme vastagabb és ropogós,a közepe teljes vékony és puha.
    Majd egyszer meghívlak kóstolóra és meglátod,hogy olyan,amit Te és mi szeretünk.
    Üdvözöllek,köszönöm a hozzászólásod.Edit.

    Köszönöm Manócska Neked is.

  7. manócska
    manócska #1817 2013. 03. 12. 22:02 Válasz

    Szuper ez a recept. Nálunk a gyerekek nagyon szeretik, mindennap megennék, ha ezt készíteném. Ki fogom próbálni.:)

  8. cherryka
    cherryka #1816 2013. 03. 12. 22:00 Válasz

    Mmm, pizza, a kedvencem! A fotók alapján ez olyan "se vastag, se vékony" tészta, pont, ahogy szeretem! Bár azt mondják az Olaszországot megjárt, eredeti olasz pizzát fogyasztott emberkék, hogy úgy az igazi, ha jó vékony a tésztája, én azért mégiscsak azt szeretem, ha érzem, hogy a feltét alatt fincsi, kívül ropogós, belül puha tészta lapul.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Pizza recept - 8 hozzászólás

  1. Vassné Edit
    Vassné Edit #4206 2013. 04. 16. 21:15 Válasz

    Köszönöm szépen.
    Aranyos vagy!

  2. cherryka
    cherryka #4196 2013. 04. 16. 20:48 Válasz

    Megtaláltam az új képet a szeletekről. Igen, ez nagyon klassz, éppen jó! (De ha még egy icipicivel vastagabb is lenne, akkor sem maradna a helyén érintetlenül...)

  3. Vassné Edit
    Vassné Edit #1963 2013. 03. 14. 22:30 Válasz

    Örülök,hogy megoszthattam veletek e receptet.
    Jövő héten sütök újból és akkor szeleteket is mellékelek.

  4. karperec
    karperec #1860 2013. 03. 13. 20:37 Válasz

    Remek részletes pizzaalap recept! Köszönet érte! A feltét ugye már mindenkinek ízlés szerint. :)

  5. cherryka
    cherryka #1823 2013. 03. 12. 23:32 Válasz

    Kedves Edit! Ó, köszönöm! Kétségem sincs afelől, hogy nagyon finom lehetett, és hogy nincs maradék, az meg tényleg magáért beszél!

  6. Vassné Edit
    Vassné Edit #1820 2013. 03. 12. 22:14 Válasz

    Kedves Cherryka!
    Most már bánom,hogy nem fotóztam le egy szeletet,de már minden a vacsorát vártuk és maradék nem maradt.
    A külső pereme vastagabb és ropogós,a közepe teljes vékony és puha.
    Majd egyszer meghívlak kóstolóra és meglátod,hogy olyan,amit Te és mi szeretünk.
    Üdvözöllek,köszönöm a hozzászólásod.Edit.

    Köszönöm Manócska Neked is.

  7. manócska
    manócska #1817 2013. 03. 12. 22:02 Válasz

    Szuper ez a recept. Nálunk a gyerekek nagyon szeretik, mindennap megennék, ha ezt készíteném. Ki fogom próbálni.:)

  8. cherryka
    cherryka #1816 2013. 03. 12. 22:00 Válasz

    Mmm, pizza, a kedvencem! A fotók alapján ez olyan "se vastag, se vékony" tészta, pont, ahogy szeretem! Bár azt mondják az Olaszországot megjárt, eredeti olasz pizzát fogyasztott emberkék, hogy úgy az igazi, ha jó vékony a tésztája, én azért mégiscsak azt szeretem, ha érzem, hogy a feltét alatt fincsi, kívül ropogós, belül puha tészta lapul.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.