Pizza

Elkészítés módja
1. A tészta készítése: A lisztbe belekeverjük a sót, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk az olajat és a langyos vízzel szép simára dagasztjuk. 2 cipót formálunk.
2. Egy-egy tányérra helyezzük, majd egy enyhén vizezett folpackkal légmentesen lefedjük.
3. Kétszeresére kelesztjük.
4. Ezután a hűtőbe tesszük a felhasználásig (kb. 1 óra, de lehet több idő is).
5. Ebből a tésztából 2 db nagy gáztepsibe való kerek pizza lesz, de készíthetjük téglalap alakúra is.
6. A tészta formálása:
Az első cipónkat kissé lisztezett deszkára tesszük, csak kevés liszttel érintkezzen, mert különben nem lesz szép, lisztes lesz a tésztánk.7. Mind a két kezünkkel, ujjainkat összefogva a tészta szélét befelé 1 cm-re nyomkodjuk.
8. Addig nyomkodjuk, míg szép pereme lesz.
9. A tészta közepe így felpúposodik.
10. Ezután az ujjainkat összefogva szétnyomkodjuk a közepét szép vékonyra.
11. Egy gáztepsit kikenünk zsiradékkal és beemeljük a tésztát.
12. A pizzaszósz készítése: Az összes hozzávalókat összekeverjük.
13. A pizzatésztánkat megkenjük a szósszal, rátesszük a reszelt sajtot, majd a gépsonkát.
14. A gépsonkaszeleteket félbehajtjuk és így sorakoztatjuk a sajtra.
15. Csemegekukoricát és szeletelt lila hagymát teszünk még rá.
16. Feltét lehet bármi, ki mit szeret, mi van a hűtőjében. 220 fokra melegített sütőben sütjük meg.
Pizza recepthez fűződő történet, jótanács
Ezt a receptet egy nagyon menő Pizzabellából kaptam. Mindig ez alapján készítem, a feltétek mindig különbözőek. A pizzaszósz receptje is kiváló, ott így készítik. A bolti pizzakrém messze van tőle. Szívből ajánlom elkészítésre.
Köszönöm szépen.
Aranyos vagy!
Megtaláltam az új képet a szeletekről. Igen, ez nagyon klassz, éppen jó! (De ha még egy icipicivel vastagabb is lenne, akkor sem maradna a helyén érintetlenül...)
Örülök,hogy megoszthattam veletek e receptet.
Jövő héten sütök újból és akkor szeleteket is mellékelek.
Remek részletes pizzaalap recept! Köszönet érte! A feltét ugye már mindenkinek ízlés szerint. :)
Kedves Edit! Ó, köszönöm! Kétségem sincs afelől, hogy nagyon finom lehetett, és hogy nincs maradék, az meg tényleg magáért beszél!
Kedves Cherryka!
Most már bánom,hogy nem fotóztam le egy szeletet,de már minden a vacsorát vártuk és maradék nem maradt.
A külső pereme vastagabb és ropogós,a közepe teljes vékony és puha.
Majd egyszer meghívlak kóstolóra és meglátod,hogy olyan,amit Te és mi szeretünk.
Üdvözöllek,köszönöm a hozzászólásod.Edit.
Köszönöm Manócska Neked is.
Szuper ez a recept. Nálunk a gyerekek nagyon szeretik, mindennap megennék, ha ezt készíteném. Ki fogom próbálni.:)
Mmm, pizza, a kedvencem! A fotók alapján ez olyan "se vastag, se vékony" tészta, pont, ahogy szeretem! Bár azt mondják az Olaszországot megjárt, eredeti olasz pizzát fogyasztott emberkék, hogy úgy az igazi, ha jó vékony a tésztája, én azért mégiscsak azt szeretem, ha érzem, hogy a feltét alatt fincsi, kívül ropogós, belül puha tészta lapul.