Paradicsomos káposzta húsgombóccal

Elkészítés módja
1. A darált húst a félpuhára főzött rizzsel és tojással összegyúrjuk. Ízesítjük őrölt borssal, sóval, finomra vágott vörös és fokhagymával.
2. A kész masszából gombócokat formálunk, majd egy nagy fazék aljára tesszük. 2 liter vizet öntünk rá és fedő alatt 20 percet főzzük.
3. A káposztát vízben megmossuk és a fazékba a gombócokra tesszük, ráöntjük a paradicsomlevet és ha hosszabb lével szeretnénk, akkor vizet is teszünk hozzá.
4. Fedő alatt készre főzzük.
5. Az olajon a liszttel zsemleszínű rántást készítünk, pirospaprikával megszórjuk, vízzel felengedjük és a levesbe öntjük, majd összekeverjük és összeforraljuk.
Nagyon szeretem. Én is Zalából származom és disznóvágáskor Anyukám mindig készített káposzta levest igaz nem gombóccal, hanem husival, de így is biztosan nagyon finom. Legközelebb így fogom elkészíteni.
Mentem is.
Pedig nagyon finom így is!
Az interneten is van belőle sok recept.
A szülőfalumba került Zalából egy asszony,a szembe szomszédunk,anno,disznóvágáskor így készítette a káposztát.
Nagy volt a család 20-30 liter káposztát főztek,hogy mindenkinek jusson.
A nászasszonyom is így készíti,de nem rizst tesz a darált húshoz,hanem tarhonyát.
Ő is zalai.
Köszönöm a hozzászólást Marcsikám.
Üdv:Edit.
Gombóccal még nem fogyasztottam, de szerintem nagyon finom