Disznótoros káposzta
Elkészítés módja
1. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, majd egy közepes lábasban, a megforrósított olajon, közepes lángon 8-10 perc alatt megfonnyasztjuk. A tűzről lehúzzuk, a pirospaprikát belekeverjük, majd egy kispohárnyi vizet öntünk rá.
2. A káposztát ha túl savanyúnak vagy sósnak találnánk, kimossuk, néhány vágással rövidebbre aprítjuk. A húst nagy lyukú tárcsán át ledaráljuk. A fokhagymát apróra vágjuk. A pörköltalapra úgy rétegezzük rá a darált húst és a káposztát, hogy felülre káposzta kerüljön. Rétegenként kissé megsózzuk, megborsozzuk, és rászórjuk a fokhagymát is.
3. Annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi, lefedjük, majd gyönge tűzön fölforraljuk, de megkeverni nem szabad. Ha felforrt, a közepébe egy fakanál segítségével egészen az aljáig lyukat csinálunk, ide öntjük a jól megmosott árpagyöngyöt. Lefödve, továbbra is kis lángon, keverés nélkül bő 1 óra alatt puhára főzzük.
Disznótoros káposzta recepthez fűződő történet, jótanács
Disznóvágáskor és szilveszterkor szokták főzni leginkább. Készülhet árpagyöngy helyett rizzsel is, de azt a káposztával és hússal együtt rétegezni kell, s nem az étel közepébe halmozni.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.