Pacalleves Cárevicstől

Pacalleves Cárevicstől recept
Hozzávalók
A leveshez:
•  1 kg pacal
•  25 dkg füstölt tarja
•  40 dkg sárgarépa
•  40 dkg fehérrépa
•  3 db közepes vöröshagyma
•  4 gerezd fokhagyma
•  1 dl olívaolaj
•  2 teáskanál tárkonyecet
• 
•  bors
•  1 szál tárkony
•  3 l csontlé
•  3 dl tejföl
•  2 evőkanál finomliszt
A burgonyagombóchoz:
•  15 dkg burgonya
•  10 dkg finomliszt
•  1 db tojás
•  1 csipet szerecsendió
• 
•  bors

Elkészítés módja

1. A füstölt tarját megfőzzük, hagyjuk kihűlni, majd csíkokra vágjuk.

2. A pacalt csíkokra vágás után a zöldségekkel együtt, sós vízben feltesszük főni.

3. Ameddig fő, addig kevés olajon a finomra vágott hagymát aranysárgára pirítjuk.

4. Ebbe tesszük majd a megfőtt pacalt.

5. Vigyázzunk, a zöldség előbb puhul meg, mint a hús ezért azt, amikor megfőtt, kivesszük a gyomor mellől, hasábra vágjuk és félretesszük.

6. A pacalt a hagymán megsózzuk és borsozzuk, kevés tárkonnyal fűszerezzük, majd a fokhagymával együtt még pároljuk.

7. Felengedjük csontlével és egy kis tárkonyecetet teszünk bele.

8. Míg felforr a levesünk, az előzően megfőtt burgonyát áttörjük, liszttel és a tojással összegyúrjuk, sót, borsot, kevés reszelt szerecsendiót teszünk bele és vizes kézzel apró gombócokat formálunk belőle, amit a lobogva forró levesbe teszünk.

9. Amikor megfőttek a gombócok, a tejfölből liszt hozzáadásával habarást készítünk és a forró levest ezzel sűrítjük.

10. Tálaláskor a levesbe tesszük a csíkokra vágott tarját, zöldségeket.

11. Citromgerezddel díszítve, egy kis zöldpetrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Pacalleves Cárevicstől recepthez fűződő történet, jótanács

A hentesemet már sikerült párszor elkápráztatnom különleges kívánságaimmal. Egyszer pacalt kértem tőle, de nem a százrétűt, mondván levesbe lesz. Levesbe? Kérdezte, és hozzátette, hogy ő csak pörköltbe ismeri. Pedig milyen finom levesbe, rántva, savanyúan is, soroltam. Elképedt, hogy ezt a kitűnő marhahúst, ami régebben kizárólag csak a szegények eledele volt, mennyi mindenre felhasználható a gasztronómia területén. Ezúton a "Pilzeni pacallevest" alakítottam át, egy kicsit "Cáratyuska" módon.

A leírásban szereplő Pacalleves Cárevicstől recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (leves, pacal) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több tarja recept
Még több tarja recept

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.