Mustáros sült tarja szalvétagombóccal
Elkészítés módja
1. A hagymákat megtisztítjuk, feldaraboljuk.
2. A húst felszeljük, 4 nagy szeletre vágjuk és mindkét oldalát bekenjük mustárral. Hagyjuk állni jó fél órán át, de több is lehet.
3. A serpenyőben felhevítjük az étolajat és a hússzeletek mindkét oldalát átsütjük és utána papírtörlőre szedjük.
4. A hátramaradt olajat egy nagy lábosba átöntjük és a hagymát rádobjuk. Addig dinszteljük, míg aranysárga nem lesz, ekkor rátesszük az elősütött hússzeleteket. Felöntjük vízzel úgy, hogy ellepje őket, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt puhára főzzük. Elfövő levét pótoljuk.
5. Amint a hús megfőtt, kiszedjük és a hátramaradt hagymás, zöldséges szaftot botmixerrel pürésítjük.
6. Visszatesszük a húsokat és az egészet összeforraljuk.
7. Elkészítjük a szalvétagombócot. A zsemléket kis kockákra vágjuk, és forró sütőben megpirítjuk. Vajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát és a finomra aprított petrezselyemzöldet. A tojásokat a tejjel és a liszttel csomómentesre kikeverjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a dinsztelt hagymát, majd a zsemlekockákat és alaposan elkeverjük. A masszát 2 egyenlő részre osztjuk, rúd alakúra formáljuk és kiolajozott tepsibe tesszük.
8. 180 C fokon kb. 20-25 percig sütjük, vagy amíg szépen el nem kezd pirulni a teteje.
9. Amint elkészült, felszeleteljük és a szaftos hús mellé téve tálaljuk az ételt.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.