Mini stanglik túrós tésztából
Elkészítés módja
1. A túrót krumplinyomón vagy szitán áttörjük.
2. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal.
3. Hozzáadjuk a túrót, sót és a tojásokat.
4. Összegyúrjuk a tésztát, jól kidolgozzuk, majd kétszer hajtogatva (mint a vajas tésztát) kinyújtjuk ujjnyi vastagságúra.
5. Csíkokra vágjuk, majd kis rudakat vágunk a csíkokból.
6. Kikent, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a rudacskákat és felvert egész tojással lekenjük.
7. Megszórhatjuk őket reszelt sajttal, egész köménnyel, szezámmaggal.
8. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!
Köszi az ötletet,ki fogom próbálni! Elég pepecs külön leszórni sajttal!! :)
Nagyon régen csinálom ezt a finom sós rudacskákat és rájöttem, hogy sokkal egyszerűbb kinyújtani a tésztát, megkenni tojással, megszórni a sajttal, és csak a ezután csíkokra vágni. A sajt mind a tésztán marad.
Ez egy nagyon finom, gyors sósrúd. Én már kb. 20 éve készítem, de tojást nem teszek bele, csak a 3 alap összetevőt, ugyanannyit mindenből + sót.
Köszönöm a receptet.
Nagyon szépek,finomak lehetnek.
Nagyon jól néz ki:)