Mézes-mustáros csirkeragu
Elkészítés módja
1. A húst csíkokra vagy apró kockákra vágjuk, a hagymát felkockázzuk és 5 dkg vajon pároljuk meg, majd a húst keverjük hozzá, sózzuk, borsozzuk és a csíkokra vágott sárgarépát, fehérrépát is tegyük bele.
2. Jól keverjük el, majd a borral és egy kevés vízzel öntsük fel.
3. Főzzük puhára, majd a mustárt a tejszínnel és a liszttel keverjük csomómentesre és a mézzel, citromhéjjal, citromlével ízesítsük.
4. Lassan keverjük hozzá a raguhoz és apróra vágott petrezselyemmel szórjuk meg. 1-2 perc alatt elkészül és kínáljuk penne tésztával.
Mézes-mustáros csirkeragu recepthez fűződő történet, jótanács
Nagyon pikáns, finom ragu, de csak ha friss, új zöldségekkel készül.
Még mézesen nem készítettem husit, de azt hiszem itt az ideje. Mindig csak a gondolatig jutottam.
El is mentem,tetszik a recept:))