Zöldborsós pulykaragu
Elkészítés módja
1. A hagymát megtisztítjuk, és finomra vágjuk. Az olajat egy serpenyőben kissé megforrósítjuk, a hagymát beleszórjuk, és kevergetve, kis lángon 4-5 perc alatt megfonnyasztjuk. Ez pontosan elég idő arra, hogy a pulykamellet 2 centis kockákra vágjuk. A hagymára dobjuk, és nagy lángon 3-4 perc alatt fehéredésig pirítjuk.
2. A zöldborsót – akár fagyosan is – hozzászórjuk. A pirospaprikával meghintjük, megsózzuk, a borssal és a paprikakrémmel tüzesítjük. Azonnal 4 deci vizet öntünk rá, nehogy a paprika megégjen, és lefödve, kis lángon 10-12 perc alatt puhára pároljuk.
3. A lisztet 1,5 deci vízzel simára keverjük, és a borsós pulykaragu levét ezzel besűrítjük. Épp csak 2-3 percig forraljuk. Petrezselymes rizzsel tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.