Csirkecomb zöldségmártással

Elkészítés módja
1. A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk, leszárogatjuk, majd sóval, borssal és a bazsalikommal jól összeforgatjuk. Az olaj felével meglocsoljuk, és tepsire fektetjük. Kevés vizet aláöntve, előmelegített sütőbe toljuk, és közepes lánggal, kb. 45 perc alatt megsütjük.
2. Közben a zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát apróra, a többi zöldséget vékony szeletekre vágjuk. A hagymát a maradék olajon megfuttatjuk, a zöldségeket rádobjuk, a cukorral ízesítjük, és kevergetve, 2-3 percig pirítjuk. Ekkor kevés vizet öntünk alá, és néhányszor megkeverve puhára pároljuk. Közben megsózzuk, megborsozzuk. Ha elkészült, merülőmixerrel pépesítjük, a tűzre visszatéve a liszttel simára kevert tejföllel dúsítjuk. Fölforraljuk, majd egy szitán átszűrjük. A citromlével és a mustárral pikánsra ízesítjük.
3. Tálaláskor a csirkecombokat a mártással körülöntjük, és párolt rizzsel körítjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.