Mexikói babsaláta
Elkészítés módja
1. A babot meg a kukoricát leszűrjük, lecsöpögtetjük. A hagymát meg a fokhagymát megtisztítjuk, az előbbit kis kockákra vágjuk, az utóbbit présen áttörjük, és az olajban közepes lángon kevergetve megfonnyasztjuk. A paradicsompürét belekeverjük, majd annyi vízzel öntjük föl, hogy híg mártás sűrűségű legyen.
2. Épp csak 1-2 percig forraljuk, majd a tűzről lehúzva a chilivel fűszerezzük, megsózzuk, megborsozzuk. A kétféle paprikát kicsumázzuk, kisebb kockákra vágjuk, végül a babbal meg a kukoricával együtt a kihűlt paradicsomos mártásba keverjük.
3. Tálaláskor a tetejét fölaprított korianderrel meghintjük.
Mmm, kifejezetten rokonszenves recept, főleg, hogy nem ecetes öntettel készül. :)