Ecetes káposztasaláta
Elkészítés módja
1. A káposzta foltos, külső leveleit lefejtjük, a fejet kettévágjuk. Jobbról is, balról is kb. 45 fokos szögben késsel kivágjuk a torzsáját.
2. Az így előkészített káposztát megmossuk, lecsöpögtetjük, vágódeszkára fektetjük, és volt torzsájára merőlegesen vékonyan felszeleteljük.
3. Másik megoldás, ha a káposztát uborkagyalun legyaluljuk. Az így előkészített káposztát lábasba töltjük.
4. Annyi forrásban lévő vizet öntünk rá, amennyi ellepi. A köménymaggal fűszerezzük, az ételecettel és a cukorral ízesítjük, megsózzuk. Így hagyjuk kihűlni. Az is jó megoldás, ha a vizet az ízesítőkkel felforraljuk, és így öntjük a káposztára.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.