Medvehagymás, omlós háromszög

Elkészítés módja
1. A lisztet, sót, sütőport, reszelt sajtot aprítógépbe tesszük.
2. Hozzáadjuk a felkockázott hideg vajat, a két tojást és a hideg tejszínt.
3. Összekeverjük.
4. Lisztezett gyúródeszkára borítjuk, rászórjuk a finomra aprított medvehagymát és a felkockázott sonkát, gyorsan begyúrjuk, ha kell, még kevés lisztet adunk hozzá.
5. Téglalapot nyújtunk belőle, majd felszeleteljük először nyolc négyzetre, majd azokat átlósan ismét félbevágjuk. (16 háromszög a végeredmény)
6. Megkenjük a tetejüket tojással és 200C fokos sütőben kb. 14 perc alatt arany színűre sütjük.
Langyosan a legfinomabb.Medvehagymás, omlós háromszög recepthez fűződő történet, jótanács
Igazi harapnivaló finomság a medvehagyma kellemes ízével.
Nagy örömmel tölt el,ha valami olyat készítek,ami másnak is teszik,és ha el is készíti.Szívesen ajánlom,és máskor is várom a véleményt!További szép napot!Üdv:Zsuzsa.
Nagyon finom, még meleg, de így is rendkívül finom! Jó ötlet az aprítógépben összedolgozni a tésztát és nagyon gyors is. Ami a legnehezebb volt az egészben, az a mosogatás, de az nekem mindig gondot okoz. :) Köszönöm a receptet, amit elmentettem és ki is nyomtattam. Rendszeresen fogok ilyet csinálni!
Egészen másféle ételt kerestem az oldalon. Megláttam ezt és most azonnal meg is fogom csinálni, annyira étvágygerjesztő és egyszerű. Amint végeztem vele, jövök és beszámolok az eredményről. :)
Nagyon jó:) El is mentem.