Medvehagymaleves húsgombóccal

Medvehagymaleves húsgombóccal recept
Hozzávalók
Levesalap hozzávalói:
•  2 db sárgarépa
•  1 kisebb zeller
•  1 db zöldség (vagy paszternák)
•  1 db vöröshagyma
•  2 db húsleveskocka
• 
•  egész bors
•  1 db babérlevél
•  1.5 l víz
•  1 csokor medvehagyma
•  2-3 dl tejföl
•  2 teáskanál kukoricaliszt
Húsgombóc hozzávalói:
•  40 dkg darált hús
•  2-3 evőkanál zsemlemorzsa
•  1 db tojás
• 
•  őrölt bors
•  szerecsendió

Elkészítés módja

1. A zöldségeket megtisztítani, feldarabolni, majd a vízzel felönteni és feltenni főni.

2. Hozzáadni a húsleveskockát és a fűszerekkel ízesíteni, majd felforralni.

3. Ezután mérsékelni a hőfokot és szép lassan főzni.

4. Közben elkészíteni a gombócokat.

5. A darált húst egy tálba tenni, majd hozzáadni a zsemlemorzsát, a tojást és ízlés szerint fűszerezni.

6. Jó alaposan összegyúrni, majd vizes kézzel kis gombócokat formálni belőle.

7. Ezután a levesbe helyezni a gombócokat és kb. 30 percig főzni.

8. Ezalatt az idő alatt a gombócok puhára főlnek.

9. Ekkor szűrőkanállal kiszedni a gombócokat és a levest szűrőn átszűrni. (a zöldségekre nem lesz szükség)

10. A leszűrt levesbe beletenni az apróra vágott medvehagymát, majd visszahelyezni a tűzhelyre és tovább főzni még kb. 5-6 percig.

11. Ezután levenni a tűzhelyről és botmixerrel pépesíteni.

12. A kukoricalisztet simára keverni a tejföllel, majd egy kevés levest kanalazni rá és jól elkeverni.

13. Ezután a levest visszahelyezni a tűzhelyre és ha már újra forrni kezd, állandó keverés mellett belecsorgatni a tejfölös keveréket.

14. Beletenni a megfőtt gombócokat, majd 2-3 percig így főzni tovább.

Medvehagymaleves húsgombóccal recepthez fűződő történet, jótanács

Aki savanykásabban szereti, az egy kevés citromlevet is csepegtethet bele a főzés végén.

A leírásban szereplő Medvehagymaleves húsgombóccal recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (leves, hagymaleves, húsgombóc leves) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Medvehagymaleves húsgombóccal recept - 2 hozzászólás

  1. kgizus
    kgizus #610 2013. 02. 23. 21:45 Válasz

    Manócska köszi!! Nagyon finom, már alig várom hogy legyen medvehagyma és újra megfőzhessem.:)

  2. manócska
    manócska #474 2013. 02. 21. 20:08 Válasz

    Megy a kedvencekhez.Jól néz ki.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Medvehagymaleves húsgombóccal recept - 2 hozzászólás

  1. kgizus
    kgizus #610 2013. 02. 23. 21:45 Válasz

    Manócska köszi!! Nagyon finom, már alig várom hogy legyen medvehagyma és újra megfőzhessem.:)

  2. manócska
    manócska #474 2013. 02. 21. 20:08 Válasz

    Megy a kedvencekhez.Jól néz ki.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.