Medvehagymaleves húsgombóccal

Elkészítés módja
1. A zöldségeket megtisztítani, feldarabolni, majd a vízzel felönteni és feltenni főni.
2. Hozzáadni a húsleveskockát és a fűszerekkel ízesíteni, majd felforralni.
3. Ezután mérsékelni a hőfokot és szép lassan főzni.
4. Közben elkészíteni a gombócokat.
5. A darált húst egy tálba tenni, majd hozzáadni a zsemlemorzsát, a tojást és ízlés szerint fűszerezni.
6. Jó alaposan összegyúrni, majd vizes kézzel kis gombócokat formálni belőle.
7. Ezután a levesbe helyezni a gombócokat és kb. 30 percig főzni.
8. Ezalatt az idő alatt a gombócok puhára főlnek.
9. Ekkor szűrőkanállal kiszedni a gombócokat és a levest szűrőn átszűrni. (a zöldségekre nem lesz szükség)
10. A leszűrt levesbe beletenni az apróra vágott medvehagymát, majd visszahelyezni a tűzhelyre és tovább főzni még kb. 5-6 percig.
11. Ezután levenni a tűzhelyről és botmixerrel pépesíteni.
12. A kukoricalisztet simára keverni a tejföllel, majd egy kevés levest kanalazni rá és jól elkeverni.
13. Ezután a levest visszahelyezni a tűzhelyre és ha már újra forrni kezd, állandó keverés mellett belecsorgatni a tejfölös keveréket.
14. Beletenni a megfőtt gombócokat, majd 2-3 percig így főzni tovább.
Medvehagymaleves húsgombóccal recepthez fűződő történet, jótanács
Aki savanykásabban szereti, az egy kevés citromlevet is csepegtethet bele a főzés végén.
Manócska köszi!! Nagyon finom, már alig várom hogy legyen medvehagyma és újra megfőzhessem.:)
Megy a kedvencekhez.Jól néz ki.