Hozzávalók
• kisebb csokor (20-30 szál) medvehagyma
• 1 liter víz
• kevés olaj
• 2 dl tejszín
• 1 evőkanál liszt
• 1 kávéskanál őrölt szerecsendió
• só
Elkészítés módja
1. Az olajon megdinszteltem a medvehagymát, hozzáöntöttem a vizet, megfőztem.
2. Összeturmixoltam.
3. A lisztet a tejszínnel csomómentesre kevertem, ízesítettem szerecsendióval, majd hozzákevertem a leveshez.
4. Néhány percig főztem.
5. Levesbetétnek én mozzarella-golyókat használtam, de pirított zsemlekockát vagy szalonna-chipset is el tudok hozzá képzelni.
Medvehagyma krémleves recepthez fűződő történet, jótanács
Víz helyett lehet húslevessel vagy sonkalével főzni, ebben az esetben már nem kell bele sót tenni (főleg a sonkalé mellé nem hiányzik).
Hamarosan jön a medvehagyma-szezon, érdemes felkészülni. :)
A leírásban szereplő Medvehagyma krémleves recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (leves, medvehagyma krémleves) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.
Épp a minap emlegettük ismerőseimmel, hogy már alig várjuk a szezon kezdetét. ;)
Tavaly kóstoltam először medvehagymát, és rögtön a szívembe lopta magát! Mivel első alkalommal nyersen kóstoltam, kicsit tartottam tőle, hogy krémlevesként nagyon tömény fokhagyma-szerű ízt kapok majd. Meglepetésemre azonban inkább emlékeztetett spenótra.
És micsoda véletlen egybeesés, ma pont medvehagymás fűszervajas kiflit reggeliztem. :)