Mátrai vörösboros pacal

Elkészítés módja
1. A megtisztított pacalt megmossuk. Feltesszük főni, forrás után, mikor még nem főtt meg, le kell szűrni, mondjuk tésztaszűrőn. Ezzel jó steril lesz a pacalunk.
2. Újra vizet öntünk rá, míg ellepi. Egy kiskanál sót adunk hozzá. Közepes lángon 2-3 óra alatt puhára főzzük. Az elfövő levet időnként pótoljuk. Addig főzzük, míg olyan puha nem lesz, hogy könnyen bele tudjuk döfni a villát.
3. A megpucolt hagymát apró darabokra vágjuk, a kibelezett paprikát és a paradicsomot kis kockákra vágjuk. A hagymát lábasban, az olajon megpirítjuk. A tűzről a lábast lehúzzuk a hagymát, az erős pirospaprikával megszórjuk, gyorsan elkeverjük és 2 dl vízzel felengedjük. A paprika és paradicsomkockákat is hozzáadjuk, elkészítjük a lecsós alapot.
4. A megfőtt pacalt leszűrjük, megvárjuk míg kihűl, vékony csíkokra vágjuk, majd az előkészített pörköltalapba keverjük és további 1 órán át pároljuk. Az elfőtt levet pótoljuk, adagolva a 2 dl száraz vörösbort is. Boszorkány ételízesítővel adunk neki plusz pikantériát, ízlés szerint utánasózunk, megborsozzuk.
5. A köret sós burgonya, vagy finom ropogós héjú friss kenyér. A krumplit sós vízben kb. 8-10 percig főzzük és cikkelyekre vágva tálaljuk.
Nagyon tetszene a vőmnek,mert ő imádja a pacalt.Azt hiszem ezzel a recepttel meglepem.Köszönöm!További jó sütést főzést.
Üdvözöljük weboldalunkon.
Feltöltésével esélye nyílt a 10000,- forintos vásárlási utalvány megnyerésére.
Kívánjuk használja sikerrel oldalunkat.