Magyaros rakott káposzta

Elkészítés módja
1. A vöröshagymát apróra vágtam, 2 evőkanál olajon üvegesre pároltam, majd megszórtam pirospaprikával és 1 dl vízzel felöntöttem.
2. A darált húst rátettem, ízesítettem borssal, sóval, zúzott fokhagymával és kicsumázott paprikával és legvégül 1 db szeletekre vágott paradicsommal.
3. Fedő alatt készre sütöttem és a közben az elpárolgott vizet pótoltam.
4. A rizst olajon megpirítottam, kétszeres mennyiségű forró vízzel felöntöttem, ízesítettem őrölt borssal, sóval, ételízesítővel.
5. Fedővel lezárva előmelegített sütőbe tettem.
6. A tűzhelyt lekapcsoltam és a rizst melegen hagytam készre párolódni.
7. Húsleveslével öntöttem fel a rizst, úgy a legfinomabb.
8. A káposztát vízben egy kissé kimostam, hogy ne legyen túl savanyú, majd egy vöröshagymát felaprítottam, olajon megdinszteltem, a káposztát rátettem és fedő alatt puhára pároltam.
9. Egy tepsit olajjal kikentem, zsemlemorzsával megszórtam.
10. Fele adag káposztát az alján szétterítettem.
11. A tejfölt 2 db tojással, őrölt borssal, ételízesítővel ízesítve simára kevertem, majd a káposztát meglocsoltam az egyharmad részével.
12. A darált húsos pörköltet összekevertem a rizzsel és a tejfölre terítettem, majd újból a tejföllel locsoltam meg, majd a káposzta másik felével befedtem.
13. Tejfölös-tojásos habarékkal lekentem, reszelt sajttal megszórtam, folyékony margarinnal meglocsoltam. 220 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütöttem.
14. Szalonnát pirítottam a tetejére, 6 szeletet, amit bevagdostam.
Magyaros rakott káposzta recepthez fűződő történet, jótanács
Igazán magyaros, laktató fogás.
Gusztusos! Le lehet venni a lábamról a rakott káposztával:) Imádom minden fajtáját:)