Madártej szelet

Elkészítés módja
1. Nagyon óvatosan bánjunk a felvert fehérjével, mert könnyen összeeshet!
2. Tehát a sóval felverjük a tojásfehérjét, apránként hozzáadjuk a cukrot, majd ha már jó kemény a hab, finoman hozzáadjuk az átszitált lisztet, amit a sütőporral elvegyítettünk, végül a mákot és a kókuszt is.
3. Tűpróbáig sütjük előmelegített sütőben (kb. 180 fokon).
4. A hozzávalókból krémet főzünk: a sárgákat kikeverjük kézi habverővel, a cukrokkal és a pudingporral, egy kevés tejjel, a többi tejet feltesszük forrni.
5. Amikor felforrt, beleöntjük a sárgájás-pudingos keveréket és sűrűre felfőzzük, kihűtjük.
6. A felvert tejszínnel elkeverjük.
7. A tetejére kb. 3 dl felvert tejszínt kenünk, ízlés szerinti porcukorral.
Madártej szelet recepthez fűződő történet, jótanács
Díszíthetjük olvasztott csokoládécsíkokkal, de reszelékkel is megszórhatjuk.
Isteni finom sütemény - sajnos nem a legkalóriaszegényebb fajta.
Annyira ízlett a családnak, hogy ezt muszáj továbbgondolnom tortára is. :)
Tetszik ez a sütemény.
Valamikor megsütöm az biztos.
De madártejszeletet még nem láttam ebben a formában,hogy mák és kókusz is van a tésztájában.
Köszönöm a receptet.
A madártejet szeretem, de sütiben még nem ettem.