Mogyorós-meggyes torta

Elkészítés módja
1. A tésztához a tojások sárgáját a kétféle cukorral 2-3 perc alatt krémesre keverjük. Az olvasztott, de nem forró vajat (margarint) meg a likőrt belecsurgatjuk. A lisztet a mogyoróval, a kakaóval és a sütőporral összeforgatjuk, egyharmadát a cukros tojásra szórjuk. A kemény habbá vert tojásfehérje harmadát is rátesszük, óvatosan összekeverjük. A többi hozzávalót ugyanígy, még két részletben adjuk hozzá.
2. Két, egyenként 24 centi átmérőjű tortaformát kivajazunk, belisztezünk, a masszát elfelezve ezekbe simítjuk. Előmelegített sütőben, a közepesnél kisebb lánggal (165 °C; légkeveréses sütőben 150 °C) kb. 20 percig sütjük.
3. A töltelékhez valókat, a meggybefőtt kivételével egy lábasba töltjük, és kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük. Többször megkeverve 10 percig hűtjük, majd az egyik, még tortaformában lévő lapra öntjük. A meggybefőttel megszórjuk, sőt egy kicsit bele is nyomkodjuk, ahogyan a másik tortalapot is. Hűtőszekrényben dermedni hagyjuk.
4. Végül a tetejét a habbá vert, vaníliás cukorral ízesített és habfixálóval „rögzített” tejszínhabbal bevonjuk. Durvára vágott mogyoróval behintjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.