Málnás alagút
Elkészítés módja
1. A piskótalapból hengert formálunk úgy, hogy egy porcukorral megszórt zsírpapírra fektetjük, és vastag sodrófára feltekerjük. Átkötjük, nehogy szétnyíljon.
2. A töltelékhez a málna kétharmadát 15 deka porcukorral turmixoljuk, a kemény habbá vert tejszínt beleforgatjuk, az 1 deci meleg vízben föloldott, de már csak langyos zselatint meg a félretett málnát hozzáadjuk.
3. A piskótahengerből a sodrófát kihúzzuk, helyére az epres krémet töltjük. Hűtőszekrényben jól megdermesztjük, végül meglangyosított lekvárral körbekenjük, majd a mandulaforgácsban – ezt meg is piríthatjuk előtte – meghengergetjük. Forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük, aki szereti, tejszínhabbal és pár szem málnával is díszítheti.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.