Indiáner

Indiáner recept
Hozzávalók
a tésztához:
•  3 tojássárgája
•  12 dkg (6 csapott evőkanál) finomliszt
•  1 evőkanál víz
•  6 dkg (3 csapott evőkanál) kristálycukor
•  6 tojásfehérje
az összerakáshoz:
•  5-6 dkg sárgabaracklekvár
a bevonáshoz:
•  20 dkg tortabevonó étcsokoládé
a töltéshez:
•  3 dl habtejszín

Elkészítés módja

1. A tésztához a tojássárgáját 1 evőkanál liszttel meg a vízzel simára keverjük, majd a cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk, közben apránként a többi lisztet is beleszitáljuk.

2. A masszát nyomózsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsire 12 pingponglabda nagyságú gömböt nyomunk belőle. Az aljuk ellapul ugyan, de ettől nem kell megijedni. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 10-12 percig sütjük a sütőajtót résnyire kitámasztva, hogy a tészta gőzmentesen sülhessen (légkeveréses sütőnél nem kell kinyitni a sütőt). Ezután fokozatosan elzárva a sütőt, vagyis 2-3 percenként 10-15 °C-kal csökkentve a hőmérsékletet, a tésztát még 10-12 percig szárítjuk.

3. Ha kihűltek, következik – cukrásznyelven szólva – a „hörzsölés”, amikor az indiánertésztákat talpuknál kissé kikaparjuk, így készítjük elő a töltéshez. Legegyszerűbb, ha ehhez karalábévájót használunk. Majd 2-2 kifúrt tésztát sárgabaracklekvárral megkenve összeragasztunk úgy, hogy üregük egymással szemben legyen, és hűtőszekrényben dermedni hagyjuk.

4. Ezután mindegyiket olvasztott csokoládéba (újabban karamellmázba) forgatjuk, majd rácsra vagy sütőpapírra rakjuk és megvárjuk, amíg a bevonat megszilárdul rajtuk.

5. Végül a tetejükből egy-egy kalapot levágunk, a tészták üregét kemény habbá vert tejszínnel megtöltjük, a kis kalapokat ráillesztjük.

Indiáner recepthez fűződő történet, jótanács

Az indiánereket különböző krémekkel tölthetjük: például eper-, kávé-, mogyorókrémmel; de ilyenkor a tésztát nem csokoládéba, hanem a krémnek megfelelő színű és ízesítésű fondantba kell mártani. Így a nevük is más, például: eperfánk, kávéfánk, mogyorófánk. Ezt a nagyszerű édességet Pálffy Ferdinánd magyar főúr szakácsa kreálta Bécsben, egy indián származású artista tiszteletére, az 1830-as években.

A leírásban szereplő Indiáner recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.