Londoni sajttorta
Elkészítés módja
1. Robotgéppel törjük morzsává a kekszet, majd adjuk hozzá a vajat és ezzel is dolgozzuk jól össze. Kézzel vagy egy kanál hátával nyomkodjuk a morzsatésztát a tortaforma aljába.
2. Tegyük hűtőbe, hogy összeérjen és melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra (gázsütőnél 4-es fokozat).
3. Finoman keverjük simára a krémsajtot, majd adjuk hozzá a cukrot. Keverjük össze az egész tojásokkal, a tojássárgákkal, majd a vaníliával és a citromlével is. Tegyünk fel forrni egy teáskanna vizet.
4. Erős alufóliával csomagoljuk be jó szorosan a már lehűlt tortaformát, hogy az alját és az oldalát egyetlen nagy darab borítsa, majd csomagoljuk be még egy réteggel és állítsuk egy magas falú sütőtepsibe. Így a vízfürdő során a víz biztosan nem kerül majd be a formába.
5. Töltsük a krémsajtos tölteléket az előhűtött tortaalapra, majd öntsük a kannából forró vizet a sütőtepsibe, a forma köré. A víznek nagyjából a forma feléig kell érnie. Ne töltsük túl, különben nehéz lesz a formát kiemelni belőle.
6. Tegyük a tepsit a sütőbe és süssük 50 percig. Ennyi idő alatt szépen összeáll, de nem lesz túl kemény. Csak arra van szükségünk, hogy a tejfölös máz szépen a tetejére simuljon és ne süllyedjen a krémbe.
7. Keverjük össze a tejfölt a cukorral és a vaníliával és öntsük a sajttorta tetejére, majd tegyük vissza a sütőbe még 10 percre. Ha kész, vegyük ki a tepsit a sütőből, óvatosan emeljük ki belőle a tortaformát és még mindig becsomagolva állítsuk egy rácsra, hogy kihűljön.
8. Amikor már teljesen lehűlt, tegyük a hűtőbe és csak tálalás előtt 20 perccel vegyük elő, hogy szobahőmérsékletűre engedjen. Csomagoljuk ki és forró vízbe mártott késsel szeleteljük fel. 8 adag lesz belőle.
Londoni sajttorta recepthez fűződő történet, jótanács
Nigella tortáját készítettem el. Nagyon finom lett.
Érdemes kipróbálni!
Tetszik, el is mentem.
Mennyei finom lehet.
Tetszik.